Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení soutěží 2006-2007

2. 10. 2015

Tak nám skončila sezóna a je na čase provést hodnocení dosažených výsledků. Letos byla obzvláště dlouhá a náročná.

            Naše „A“ družstvo hrálo po dvouleté pauze opět krajskou soutěž druhé třídy. Jak jsem již psal ve vánočním čísle, družstvo jsme posílili o hráče Petra Mošnu, který se k nám vrátil ze Sokola Líbezníce. Věřili jsme, že svými výkony dokáže vyburcovat i své spoluhráče k lepším výkonům. Po základní části družstvo skončilo na 10. místě a hrálo nadstavbu, tzv. PLAY OUT o udržení v soutěži. Po skončení nadstavbové části poskočili v celkové tabulce na 9. místo. ( nejprve kontumačně zvítězili nad družstvem Sokol Kostelec nad Labem a v boji o 9. místo porazili Lokomotivu Nymburk „B“ 10:6 a 9:6 ). Za normálních okolností by tato příčka pro udržení v krajské soutěži stačila. Bohužel pro nás, boje ještě nebyly u konce.

Krajská soutěž 2. třídy má čtyři skupiny. Z důvodu několika příčin, musela družstva umístěna ve skupinách na 9. místě sehrát jednorázovou baráž. Z této baráže dvě družstva zůstávala v krajských soutěžích a dvě sestupovala do soutěží regionálních (okresních).

Baráž se hrála 19. května v Kolíně. S naším „A“ družstvem se baráže účastnila družstva Sokol Čáslav, Start Mlékojedy a TJ Klínec.

V prvním utkání naše „A“ družstvo těsně prohrálo s družstvem TJ Klínec v poměru 8:10. Jednotlivé zápasy byly hodně vyrovnané a několik se jich hrálo na pět setů. Bylo to utkání fyzicky dosti náročné.

Ve druhém utkání „A“ družstvo hrálo se Sokolem Čáslav a po boji vyhrálo poměrem 10:7. TJ Klínec vyhrál i své druhé utkání, kdy porazil Start Mlékojedy. Už nám svítala naděje na udržení se v soutěži, ale vše mohli ještě zamotat třetí utkání. Naše „A“ družstvo porazilo celkem snadno Start Mlékojedy. A když TJ Klínec taktéž snadno porazil družstvo z Čáslavi, mohli se naši hráči radovat. V sezóně 2007/2008 bude mít týnecký stolní tenis družstvo opět v krajské soutěži 2. třídy.

„B“ družstvo hrálo tuto sezónu již potřetí regionální přebor 2. třídy. V předešlé sezóně skončilo na třetím místě a jasným cílem bylo probojovat se do nejvyšší regionální soutěže – regionálního přeboru 1. třídy. I v regionálních soutěžích se sezóna prodloužila, protože se poprvé hrála nadstavbová část PLAY OFF/ PLAY OUT. I „B“ družstvo posílilo. S příchodem Petra Mošny do „A“ družstva mohl v důsledku posunu hráčů na oddílovém žebříčku posílit „B“ družstvo Petr Červínek.

Po základní části „B“ družstvo skončilo na druhém místě a hrálo PLAY OFF o postup. K prvnímu utkání semifinále nastoupilo „B“ družstvo doma proti družstvu TJ Klučov „D“ a celkem snadno vyhrálo v poměru 10:2. Za týden se hrálo druhé utkání v Klučově. „B družstvo vyhrálo 9:4 a hráči se těšili na finále.

Finálovým soupeřem se stalo družstvo SK Nová Ves „B“. V základní části je naše „B“ družstvo celkem snadno porazilo. Všichni jsme ale věděli, že nervozita dokáže udělat své. To se potvrdilo hned v prvním utkání, které hrálo „B“ družstvo v domácím prostředí. Družstvo chtělo hodně vyhrát a to všem hráčům svazovalo ruce a nohy. Nakonec ale družstvo využilo domácí prostředí a zvítězilo v poměru 10:8. Za týden jelo „B“ družstvo hrát odvetné finálové utkání do Nové Vsi. Po čtyřhrách byl stav 1:1. Vidinu vítězství začal Radek Novotný, když porazil nejlepšího hráče Nové Vsi Karla Bodláka 3:0. Jenže hráč Nové Vsi Oldřich Zeman ( nepříjemný obranář ) srovnal skóre. Potom  hráči Milan Cincibus a Marek Brunclík převážili misku vah na stranu Týneckého družstva. Za Novou Ves opět bodoval O. Zeman. Týneckému družstvu připsal vítězství P. Červínek nad Václavem Kainarem (3:1) a M. Brunclík nad Jaroslavem Šafránkem (3:2). Za domácí bodoval K. Bodlák výhrou nad M. Cincibusem (3:0) a V. Kainar nad R. Novotným (3:2). V této chvíli vedlo týnecké družstvo v poměru 6:5. Všichni hráči ( domácího i hostujícího družstva ) tušili, že se utkání bude v tomto momentu  lámat. P.Červínek nastoupil proti J. Šafránkovi a zvítězil v poměru 3:2 a Týnecké družstvo vedlo 7:5. Poté nastoupili k zápasu M. Brunclík proti K. Bodlákovi a M. Cincibus proti O. Zemanovi. Oba těžké zápasy vyhráli týnečtí hráči poměrem 3:2 a „B“ družstvo si odváželo vítězství 9:5 a postup do 1. třídy regionálního přeboru.

O „C“ družstvu jsem psal ódy chvály již ve vánočním čísle při hodnocení po polovině soutěží. A musím družstvo pochválit znovu. V tomto družstvu startovaly a v soutěžích Týnec nad Labem reprezentovaly převážně ženy. Poctivě trénovaly a své výkony zlepšovaly v každém utkání. V domácím prostředí dokázaly porazit i nejlepší družstvo své soutěžní třídy. Soutěž hrálo družstvo prvním rokem a bojovaly o postupové příčky do 2. třídy regionálního přeboru. Po základní části skončilo družstvo na čtvrtém místě a hrálo v nadstavbové části PLAY OFF.

V semifinálovém utkání však „C“ družstvo nestačilo na družstvo „B“ oddílu Sokol Zásmuky.

           Všem hráčkám i hráčům děkuji za sportovní výkony a vzornou reprezentaci Týnce nad Labem ve stolním tenise.

Marek Brunclík, předseda oddílu